четвер, 13 грудня 2018 р.

Пам’ятка учасника ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Олімпіада проходить в один тур протягом 4 астрономічних годин. Журі олімпіади може продовжити час туру у разі виникнення яких-небудь непередбачених обставин. 
Всім учасникам олімпіади пропонуються одні і ті ж задачі, відповідно до класу. 
На робочому місці кожного учасника олімпіади інстальоване наступне програмне забезпечення: 
· Windows /XP/Vista/7/8/10; 
· Microsoft Office 2010 (при наявності)//2016.

ПРАВИЛО   ВИЗНАЧЕННЯ   ПЕРЕМОЖЦІВ

Журі розподіляє призові місця у відповідності з рейтингом учасників олімпіади окремо по 11-х, по 10-х, 9-х, класах. Рейтинг учасника – це сума балів усіх його виконаних завдань. Кількість переможців не може перевищувати 50% числа учасників змагань відповідного класу. Переможцем не може бути учасник, який набрав менше ніж третину від максимально можливої сумарної кількості балів.
ТЕХНІЧНІ   ВИМОГИ

1. Протягом першої години роботи ви можете в письмовому вигляді задавати питання щодо умов задач, на які можна відповісти «Так» або «Ні». Журі залишає за собою право відповісти «Без коментарів», якщо вважатиме, що відповідь дасть підказку щодо розв’язку задачі, або ж відповідь явно написана в умові.

2. Забороняється:
2.1. реалізовувати в програмі дії, які можуть бути кваліфіковані як такі, що навмисно призводять до нестабільної роботи;
2.2. тримати в межах робочого місця власні електронні носії інформації;
2.3. користуватись принесеними друкованими та рукописними матеріалами;
2.4. використовувати засоби мобільного зв’язку та портативні обчислювальні пристрої (мобільні телефони, ноутбуки, і таке інше).
Учасники, які не дотримуватимуться цих вимог, будуть відсторонені від участі в олімпіаді.

3. Дані для виконання завдання зберігаються в каталогах D:\ Olimp \Завд_Олімпіада 8-9 класи та D:\ Olimp \Завд_Олімпіада 10-11 класи.

4. Результати роботи учасник зберігає в каталог D:\Результат\<Прізвище учасника_Назва школи>. У цьому каталозі при здачі роботи членові оргкомітету повинні знаходитися файли — рішення задач олімпіадного завдання.

5. По закінченні роботи члени оргкомітету в присутності учасника здійснюють попередню перевірку та копіюють каталог з його роботою на носій, із зазначенням у відповідному протоколі контрольних даних файлів (назва робочої папки, кількість зданих файлів) та особистим підписом учасника.

6. Будь-які зміни в робочі файли після завершення роботи учасників забороняються.

Немає коментарів:

Дописати коментар