пʼятницю, 5 жовтня 2018 р.

Друге заняття авторського семінару

   24 жовтня 2018 р. на базі Долинського наукового ліцею-інтернату відбулося друге заняття авторського семінару педагогів-новаторів Андрейко Тетяни Володимирівни «Інтерактивний стиль навчання з технологією Microsoft Mouse Mischief». 
   Заняття розпочалося з круглого столу «Мої перші кроки при роботі з надбудовою Microsoft Mouse Mischief». Учасники семінару ділилися першими враженнями від використання даної технології, а також труднощами, які виникли у них в процесі роботи. Учитель надала корисні поради учасникам семінару при роботі з надбудовою та рекомендації, як уникнути труднощів. Потім були проаналізовані домашні завдання учасників семінару та надані рекомендації по виправленню помилок. 
  Відповідно до плану роботи в ході семінару розглядалася тема «Microsoft Mouse Mischief як технологія перевірки знань учнів на всіх етапах уроку». Слухачі ознайомилися з теоретичними засадами створення презентацій з використанням надбудови Mouse Mischief, видами завдань (шаблони «Так/Ні», «Кілька варіантів») та методикою їх створення. Учасники семінару переконалися, що Mouse Mischief дозволяє оптимізувати процес перевірки знань учнів та результати засвоєння навчального матеріалу на будь-якому етапі уроку. На конкретних прикладах учитель продемонструвала, як пропонована надбудова в PowerPoint надає можливість вчителю простежувати і коригувати навчальну діяльність кожного учня. Крім того, учитель на власних прикладах завдань розкрив можливості застосовування даної надбудови при підведенні підсумків уроку, а також при проведенні рефлексії.
  Оскільки семінар носить практико-орієнтований зміст, учасники другого заняття продовжували формувати вміння працювати у програмі Microsoft PowerPoint з використанням надбудови Mouse Mischief. Вони виконували різні типи практичних завдань на створення слайдів з використанням шаблонів «Так/Ні» та «Кілька варіантів». Крім того, в процесі роботи учасники удосконалювали та поглиблювали свої вміння та навички при створенні презентацій у PowerPoint
   Духовною родзинкою семінару стала екскурсія до Гошівського монастиря.
  У роботі авторського семінару взяли участь координатор обласних авторських семінарів педагогів-новаторів, завідувач лабораторії педагогічного досвіду Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій Стрільчик Галина Дмитрівна, завідувач районного методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту Долинської райдержадміністрації Гошовська Тетяна Іллівна. 
   Учасники семінару високо оцінили його продуктивність. 

Немає коментарів:

Дописати коментар